Zuid-Holland fleurt met Eric Vloeimans

Zuid-Holland fleurt met Eric Vloeimans

Trompettist Eric Vloeimans had speciaal zijn roze geruite broek voor de gelegenheid aangetrokken. Het was feest, vanavond in de Marekerk in Leiden, want hij heeft de vijfde tweejaarlijkse Cultuurprijs 2010 van de provincie Zuid-Holland gekregen. Dat betekent carte blanche – lees: geld – om geheel een aantal optredens te verzorgen met musici van zijn keuze.

De samenstelling was net zo bont als zijn broek en de vrolijk-hoerige roze en gele verlichting: Xenophonia met drie musici uit de Balkan, Fanfaresque met studenten van het Rotterdamse conservatorium en leden van de fanfare van Middelharnis, en het Rotterdamse Jongenskoor. Muzikaal gezien was het wat veel van het goede maar het plezier spatte ervan af. De gedeputeerde van cultuur, die op de eerst rij naast de ouders van de laureaat, zei na afloop dat de provincie ondanks de bezuinigingen met de prijs doorgaat – ‘Dat is tenminste de bedoeling.’