Mosa Discussions #1: Tactiliteit

Ter gelegenheid van de opening van het Mosa Architectural Centre organiseerde Koninklijke Mosa in samenwerking met de architectuurcentra ARCAM (Amsterdam) en TOPOS (Maastricht) op 18 november 2011 een tafelgesprek met architect Nanne de Ru (Powerhouse Company) en landschapsarchitect Michael van Gessel. Onder leiding van Tracy Metz hebben zij over hun persoonlijke inspiraties en drijfveren gesproken. Het overkoepelend thema van de avond was tactiliteit. Dit rondetafelgesprek vormde de eerste in een reeks getiteld Mosa. Discussions.

Koninklijke Mosa faciliteert de serie “discussions”. Twee vooraanstaande ontwerpers en/of architecten worden, onder leiding van Tracy Metz, uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Het gesprek wordt georganiseerd rondom een aantal filmfragmenten, geluidsfragmenten of series beelden. Per avond wordt een thema met betrekking tot de essenties van het ontwerpvak geformuleerd. Het doel van Mosa.Discussions is inzicht te krijgen in de inspiraties en drijfveren van de genodigde sprekers. Aan de hand van deze gesprekken wordt geprobeerd het ontwerp- en maakproces van de gebouwde omgeving kritisch te analyseren en te vernieuwen.

Bekijk de andere Mosa. Discussions hier.