Nieuwe media maken stad tot een sociale plek

Nieuwe media maken stad  tot een sociale plek

Nieuwe media als Twitter, sms en Foursquare stellen stedelingen in staat om zich te verenigen rond onderwerpen die ze met elkaar delen. Actieoveren, gezelligheid, het delen van informatie – op de conferentie Social Cities of Tomorrow lieten The Mobile City, Virtueel Platform en Arcam zien hoe de multimediale scoiale toekomst eruit ziet. Lees hier mijn stuk voor het NRC Handelsblad.

Beeld: Het project Koppelkiek van Kars Alfrink voor de Utrechtse wijk Hoograven: buurtbewoners konden punten winnen door zichzelf te fotograferen samen met een andere buurtbewoners als er ook een cijfer in beeld was

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2012/02/social-cities.pdf” download=”all” viewer=”google”]