Stadsleven: Stad van stenen en pixels

Stadsleven: Stad van stenen en pixels

Tracy Metz schreef in Het Parool van 19 mei 2015 een essay over het thema “De digitale ander“. De stad is van stenen én van pixels. We bewegen ons door de straten op ons scherm, we app’en in plaats van te praten en hebben ‘friends’ die we nog nooit hebben ontmoet. Wat doet het digitale met het leven in de analoge stad?

De digitale stad zit gevangen achter een glad, geurloos en briesloos scherm, maar wonderlijk genoeg is die net zo’n belangrijke ontmoetingsplaats – voor handel, voor seks, voor het uitwisselen van diensten of het voeren van actie. Mijn stadgenoten zijn behalve van vlees en bloed ook een aanwezigheid achter dat scherm – de digitale ander. En meer dan nog dan de mensen om me heen van vlees en bloed heb ik de digitale ander altijd bij me –in mijn tas of jaszak.

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2015/05/Essay-Tracy-Metz-Parool-19-mei-2015.pdf” download=”all” viewer=”google”]