Stadsleven: Het dak op

Stadsleven: Het dak op

Tracy Metz schreef in Het Parool van 28 augustus 2015 een essay over het thema “Oud en Nieuw“, een speciale Stadsleven op het dak van de Oude Kerk. Historische gebouwen zijn het hart van een oude stad als Amsterdam. Welke rol spelen oude gebouwen in de stad van nu? Hoe geef je ze nieuwe betekenis en energie om te voorkomen dat de binnenstad in een museum verandert?

Voor iemand zoals ik, die uit de Nieuwe Wereld komt, waar zelden iets ouder is dan vijftig of honderd jaar, is het van grote betekenis in een stad te leven waar de geschiedenis doorlopend zichtbaar en voelbaar is. Ook al is de samenleving waar ze in staan veranderd: in de grachtenhuizen zitten behalve rijke mensen ook start-ups en kinderdagverblijven, in de kerken worden geen diensten meer gehouden, de marktkooplui maken geen praatje meer en de dartele hondjes van kunstschilder Saenredam rennen niet meer rond. Daarom juich ik een project als dit toe, omdat monumenten nog steeds ‘meedoen’ in het hedendaagse stadsleven.

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2015/10/Essay-Tracy-Metz-Augustus-2015.pdf” download=”all”]