Een gesloten wereld – project Jan Banning

Een gesloten wereld – project Jan Banning

Jan Banning fotografeerde vijf jaar lang de rechtbanken en gevangenissen in vier verschillende landen. Over het strafrecht in de Verenigde Staten, Frankrijk, Colombia en Oeganda gaat zijn nieuwste boek Law & Order dat zaterdag 21 november werd gepresenteerd in De Balie in Amsterdam. Naar aanleiding van dit boek heb ik hem geïnterviewd.

Banning is door dit project erg in de war geraakt over de rol van de staat, zegt hij. „Ik ben milder gaan denken over het bestaansrecht van de staat in abstracto, maar over de manier waarop daar invulling aan wordt gegeven, voel ik grote scepsis.

Lees hieronder het volledige stuk. [embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2015/11/NRC-HGV-Jan-Banning-Law-and-Order-25-nov-2015.pdf” download=”all”]