Bruisende metropolen van Martin Roemers

Bruisende metropolen van Martin Roemers

Elk beeld bevat vele lagen: hoe langer je kijkt, en hoe groter de afdruk, hoe meer je ziet. Als kijker sta je erbuiten, de fotograaf staat erboven, en toch krijg je het gevoel er middenin te staan.

Naar aanleiding van het in 2007 gestarte project, schreef ik over de tentoonstelling ‘Metropolis’ van de Nederlandse fotograaf Martin Roemers. In de serie laat Roemers zien hoe is het om in zo’n reusachtige, overvolle stad te leven. Zonder kleur of geluid weet de fotograaf indringend over te brengen wat die mondiale verstedelijking voor de inwoners betekent. De tentoonstelling Metropolis is nu te zien tot 6 maart 2016 in Huis Marseille.

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2016/01/NRC-Kunst-Metropolis-19-jan-2016-Essay-Tracy-Metz.pdf” download=”all”]

Hoe heeft Roemers de beelden vastgelegd? Wat heeft geleid tot de keuze van bepaalde steden? Voor de blog van de Loeb Fellowship aan de Graduate School of Design aan Harvard heb ik ook een interview met Martin Roemers gedaan over deze serie waarin het leven op straat in het bruisende metropolen wordt getoond. Dit interview is te lezen op LOEBlog

Metropolis