Stadsleven: Als de Lekdijk lekt

Stadsleven: Als de Lekdijk lekt

De bedreiging komt van alle kanten: van de cybercrime die klaarstaat om toe te slaan in onze laptop, van nieuwbakken zeloten met een bomgordel, of van bijbelse plagen als overstromingen die van alle tijden zijn. Voor De Groene Amsterdammer van 21 januari schreef ik een essay voor Stadsleven “Rampspoed“ over de verschillende rampen die een stad zou kunnen treffen.

Barcelona viert Oud en Nieuw met een theatraal spektakel en vuurwerk op de Plaza España. Uit de hele stad trekken er drommen mensen naartoe, veel jongeren, maar ook gezinnen met kinderwagens en oma’s met rollators. Goede sfeer, ontspannen, maar wel 75.000 mensen. In mijn achterhoofd speelde de hele tijd de gedachte: grote menigte, harde knallen – we zijn hier met z’n allen wel een makkelijk doelwit.

Lees hier mijn essay:

 

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2016/01/Tracy-Metz-Rampspoed-Essay-De-Groene-Amsterdammer-21-januari-2016.pdf” download=”all”]