Dutch Identity: Hommage aan de portretfotograaf

Dutch Identity: Hommage aan de portretfotograaf

Welke rol heeft de professionele fotograaf nog in deze tijd en wat zijn onze verwachtingen van ‘het portret’? En wat maakt de Nederlandse portretfotografie zo bijzonder? Dat zijn de vragen waarop Huizing en Stoop-de Meester met deze expositie een antwoord zoeken. De ambachtelijke studiofotograaf, die iemand op z’n paasbest gedienstig vastlegde, hoort tot het grijze verleden. Tegenwoordig zijn we allemaal fotograaf, met dank aan de digitale technologie. De selfie is een vast onderdeel geworden van onze communicatie met de wereld.

In de tentoonstelling ‘Dutch Identity ’ zijn 150 beelden van zo’n 25 hedendaagse Nederlandse fotografen te zien. Naast de foto’s, die nu in De Fundatie in Zwolle te zien zijn, hangen aan de muur korte citaten uit interviews met de fotografen. Voor NRC Next en NRC Kunst schreef ik hierover een recensie.

Tracy Metz – Dutch identity – NRC Next 2 februari 2016 

Tracy Metz – Dutch Identity – NRC Kunst 15 februari 2016

Dutch identity 3

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.