De Nederlandse Boekengids – Ogen op straat

De Nederlandse Boekengids – Ogen op straat

Voor de eerste editie van De Nederlandse Boekengids heb ik een recensie geschreven over het boek De Stoep. De stoep; Ontmoetingen tussen huis en straat, een uitgave van nai010, van stadspsycholoog Sander van der Ham, architect Daniel Heussen en Eric van Ulden, stedenbouwkundige en tuinontwerper. 

” Het boek blijkt helaas een stroef geschreven handleiding te zijn, een soort zoektocht naar de formule voor de perfecte stoep.” 

“Ook al hebben de auteurs eindeloos veldonderzoek gedaan en enquêtes afgenomen en stoepen gecategoriseerd en opgemeten, het resultaat is bloedeloos vergeleken met het gepassioneerde betoog van Jane Jacobs, of – in onze tijd – van de initiatiefnemers van het Bankjes Collectief.”

De stoep is een bekend fenomeen voor allen. Jane Jacobs bejubelde het al in haar boek ‘The death and life of American cities‘. 

“The ballet of the sidewalk never repeats itself from place to place, and in any one place is always replete with new improvisations.”

Lees mijn volledige column hier:

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2016/02/Tracy-Metz-Ogen-op-straat-De-Nederlandse-Boekengids-23-februari-2016.pdf” download=”all”]