Stadsleven: Eén grote broedplaats

Stadsleven: Eén grote broedplaats

Voor De Groene Amsterdammer van 18 februari schreef ik een essay over de stad als broedplaats voor startups. De startup city is een waar fenomeen, maar wat heeft de stad daar eigenlijk aan? En wat is de allure van een startup beginnen? 

Hipper dan een vaste baan – die er overigens ook niet ís – en met een beetje geluk loop je ook nog binnen. Er hangen immers miljarden boven de markt, als je daar dan maar bij weet aan te haken. Iedereen ruikt zijn kans.

“De digitale wereld is mondiaal, iedere startup wacht stiekem op een telefoontje uit Silicon Valley. Easy come, maar als je niet oppast, ook easy go.”

Lees de volledige essay hier:

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2016/02/Tracy-Metz-Een-grote-broedplaats-Essay-De-Groene-Amsterdammer-18-februari-2016.pdf” download=”all”]