Unknown Poses: Veren in het zeepsop

Unknown Poses: Veren in het zeepsop

De dood komt in verschillende gedaanten. In de handen van de taxidermist is de rode ibis niet veel meer dan een hoopje fraai gekleurde veren. Maar als het vel en de veren in het zeepsop drijven waarin ze vóór het opzetten worden schoongespoeld krijgt het dier een ander leven – zwevend, gewichtloos, in een nieuwe, onbekende houding.

De tentoonstelling ‘Unknown Poses’ is te zien in de Kahmann Gallery in Amsterdam t/m 2 mei. Jaap Sinke en Ferry van Tongeren beschouwen hun dieren als kunstwerken. Vorig jaar werd hun hele tentoonstelling in hun galerie in Londen – opgezette dieren én foto’s – in één keer gekocht door Damien Hirst voor zijn eigen ‘Murderme’- verzameling. Voor NRC schreef ik hierover een recensie.

Tracy Metz – Unknown Poses – NRC 31 maart 2016

Unknown poses 4