Utopian Dreams: Droomprojecten voor de stedelijke wederopbouw

Utopian Dreams: Droomprojecten voor de stedelijke wederopbouw

Rotterdam is Nederlands stad van de toekomst. De noodzaak om zichzelf opnieuw uit te vinden na het bombardement van 1940 heeft ruimte geschapen voor dromen en experimenten, grote en kleine. Dit jaar viert Rotterdam 75 jaar Wederopbouw.

Voor TENT, ‚Äėplatform voor 100%¬†hedendaagse kunst‚Äô, stelde Reyn van¬†der Lugt ‚Äď verzamelaar, oud-cultureel¬†attach√© in New York, oud-directeur¬†van het Groninger Museum ‚Äď als¬†onderdeel van deze manifestatie de¬†tentoonstelling Utopian dreams samen.¬†Hij selecteerde zes stedelijke¬†droomprojecten uit het verleden¬†en nodigde vijf kunstenaars uit om¬†nieuwe toekomstvisies te maken. Voor NRC kunst schreef ik hierover¬†een recensie.

“Net als de wederopbouw gaat het verbeelden en het verwoorden van deze stad eeuwig door, beide zijn een creatief proces waarvan wij als stadsbewoners en museumbezoekers getuigen zijn.”

Lees mijn volledige artikel hier: Tracy Metz РUtopian Dreams РNRC Kunst 10 mei 2016

schroef Claes Oldenburg; Museum Boijmans-Van Beuningen; 1983; 6x7 zwart-wit-negatief;

Schroef: Claes Oldenburg