Raymond Barion ziet alles graag scheef

Raymond Barion ziet alles graag scheef

Met de tentoonstelling IsometricĀ Landscapes biedt de AmsterdamseĀ Upstream Gallery Raymond BarionĀ zijn eerste solo in decennia. In Barions isometrische manier van tekenen, waarbij alles van bovenaf en vanaf een hoek wordt bezien, is er geen perspectief en zelden een horizon. Alles lijkt te zweven. Voor NRC schreef ik een recensie. De tentoonstelling loopt nog t/m 2 juli.

“Op een van de doeken is het woord ā€˜neonā€™ te onderscheiden, op een ander staat een ā€˜hotelā€™ dat met zijn spiegelende faƧade en doorzichtige liftschacht zo uit het boek Delirious New York van Rem Koolhaas lijkt te komen.”

Lees het volledige artikel hier:Ā Tracy Metz – Galerie Raymond Barion – NRC CS 26 mei 2016

003.GAL.UPSTREAM-R.BARION 2016-PH.GJ.vanROOIJ