CBS Stedendebat

CBS Stedendebat

Donderdag 9 juni 2016 presenteerde CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek, de nieuwste analyse van de verstedelijking in Nederland. Aansluitend op deze nieuwste cijfers organiseerde CBS een Stedendebat. Enkele prominente gasten gingen met elkaar in discussie rondom het thema: ‘toenemende contrasten tussen groeiende Randstad en krimpende randen’.

Splijt de triomf van de Randstad de samenleving? Gaat de opkomst van de Randstad ten koste van de bevolking van Noord Nederland? 

Gasten aan tafel zijn: Zef Hemel (Hoogleraar Grootstedelijke vraagstukken (Wibautleerstoel), Universiteit van Amsterdam), Peter Bertholet (directeur-secretaris bij stadsregio Parkstad Limburg), Annemarie Jorritsma (lid Eerste Kamer der Staten Generaal en ex-burgemeester van Almere) en Jan Latten (hoogleraar Sociale Demografie aan de Universiteit van Amsterdam en CBS hoofddemograaf). Ik was die dag de debatleider.

Bekijk hieronder het debat: