Groene Amsterdammer ‘School op palen’

Groene Amsterdammer ‘School op palen’

Kunlé Adeyemi zet architectuur in om de veranderende relatie tussen de mens en het water tot uitdrukking te brengen. In zijn thuisland Nigeria bouwde hij een drijvende school, in de sloppenwijk Makoko. Voor de editie van de Groene Amsterdammer in samenwerking met What Design Can Do schreef ik over Kunlé en zijn drijvende school.

Tot hun eigen verbazing zien de inwoners van Makoko mensen van heinde en ver naar deze arme drijvende wijk toe komen om de school te zien. ‘Maar nu moeten ze ervoor gaan zorgen en het onderhouden, en dat is een grote verandering. In een stad waar zoveel onzekerheid heerst is het moeilijk om die verantwoordelijkheid te nemen, ze zullen die cultuur moeten ontwikkelen.’ Adeyemi ziet een parallel met de groeicurve van grote steden in het westen.

Lees het volledige artikel hier:

[embeddoc url=”http://www.tracymetz.nl/wp-content/uploads/2016/06/Tracy-Metz-Kunle-Adeyemi-Groene-Amsterdammer-6-juni-2016-1.pdf” download=”all”]