Pro’s en con’s van de populaire stad

Pro’s en con’s van de populaire stad

De binnenstad puilt uit; iedereen wil er wonen. De ‘sexy en pittige’ binnenstad kan de vraag echter niet bijbenen. Voor de publicatie ‘Binnenstad op niveau’ van het bureau BRO schreef ik een essay over het woningaanbod in de binnenstad. De populariteit van de stad dwingt ons na te denken over nieuwe manieren om de binnenstedelijke woningmarkt gezond te houden. Hoe kunnen we de groeiende ruimtevraag in de steden accommoderen?

In deze publicatie worden de lessen en tips voor de toekomst gebundeld die de vereniging Wonen boven Winkels Nederland in tien jaar tijd heeft verzameld, als kenniscentrum. Ze zijn afkomstig uit de dagelijkse praktijk van publieke en private partijen die bezig zijn met de bevordering van het wonen boven winkels – of het nu om bestaande of nieuwe panden gaat. De publicatie brengt daarmee drie tijdslijnen bij elkaar: de ontwikkeling van het stedelijk wonen, de trends is retail en het wel en wee van Nederlandse binnensteden.

Lees het artikel hier: binnenstad-op-niveau