Maaskantprijs 2016: multimedia tour ‘Vrije tijd’

Maaskantprijs 2016: multimedia tour ‘Vrije tijd’

Vrije tijd is niet alleen een enorme industrie geworden, maar ook allerlei aspecten van ons leven worden verpret. We leven in een Belevium, waarin we heerlijk rondspelen. Maar als anderen – toeristen – willen meespelen vinden we dat toch niet zo fijn. Daarover ging mijn boek ‘PRET! Leisure en landschap’. Dat boek is uit 2002, maar het verschijnsel is sindsdien alleen maar heftiger geworden.

Kijk en luister naar mijn multimediatour ‘Vrije tijd’ waarin ik samen met Hans Mommaas, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, boer Elmar Hoogendoorn, en Stephen Hodes, eigenaar van LAGroup, een adviesbureau op het gebied van vrije tijd, de verpretting van onze omgeving onderzoek.

Op tracyinnederland.nl staan de drie multimedia tours – over wonen, water en vrije tijd – en mijn essay ‘Vlucht naar voren’ en een ‘etalage’ met een bloemlezing uit mijn werk.