Maaskantprijs 2016: multimedia tour ‘Wonen’

Maaskantprijs 2016: multimedia tour ‘Wonen’

De woningbouw in Nederland is van oudsher een spiegel van de heersende maatschappelijke ideologie. Wonen in de stad draait soms meer om een goede investering dan om een fijn huis. Welke partijen spelen nu mee in het spel van de oververhitte woningmarkt? Wat betekent een huis nog voor Nederlanders?

Kijk en luister naar mijn multimediatour ‘Wonen’ waarin ik samen met socioloog Arnold Reijndorp, architect en Bijlmer-believer Pi de Bruijn en fotograaf en Vinex-bewoner Theo Baart, onderzoek hoe het wonen een weerspiegeling is van de heersende ideologie.

Op tracyinnederland.nl staan alle drie multimedia tours – over wonen, water en vrije tijd – mijn essay ‘Een vlucht naar voren’ en een ‘etalage’ met een bloemlezing uit mijn werk.