Prachtexpositie in meesterwerk architect Aldo van Eyck

Prachtexpositie in meesterwerk architect Aldo van Eyck

Rhizome, van de nomadische galerie Cityscapes, is dubbelgeluk. In de eerste plaats is het is een sterke, afwisselende, spannende expositie met werk van ruim twintig kunstenaars, variërend van keramiek en schilderkunst tot grote architectonische installaties.

En in de tweede plaats biedt die ons de kans om voor het eerst in vele vele jaren, het Burgerweeshuis van architect Aldo van Eyck te bezoeken.

Voor NRC bezocht ik deze bijzonder plek en je kunt mijn bevindingen lezen in het artikel wat hier te downloaden is: NRC Galerie Cityscapes Burgerweeshuis 12 jan 2017 Tracy Metz

Dit onderwerp is ook te vinden in de nieuwe rubriek van Stadsleven genaamd De Stad Nu. Hierin bespreken we iedere week een interessante stadstrend, welke ik onlangs toelichtte in het radioprogramma De Ochtend van KRO NCRV Radio 1.