Lezing Dag van de Stad ‘Het managen van het teveel’

Lezing Dag van de Stad ‘Het managen van het teveel’

30 oktober gaf ik een lezing bij ‘Dag van de Stad’. We hebben een luxeprobleem: het gaat te goed met de stad. Na jaren stilstand in de crisis loopt het ons – en dan vooral Amsterdam – over de knieën. Toeristen, buitenlandse investeerders, je leest het dagelijks in de krant. Amsterdam is een metropool op de maat van een dorp, maar doen nu wel mee in de championsleague van wereldsteden. Dé grote uitdaging voor grote steden als Amsterdam, maar ook Utrecht bijvoorbeeld, is het managen van het teveel. Hoe doen we dat? Kijk de lezing hieronder terug.

Meer weten?

  • Ik sprak op Radio 1 in mijn wekelijkse column over mijn observaties tijdens de Dag van de Stad. Wat was er allemaal te zien?
  • Mijn lezing voor de Dag van de Stad was gebaseerd op het essay ‘Vlucht naar Voren’ dat ik schreef voor de Grote Maaskant Prijs. Lees het hier terug.