Skip to main content

Podcast De Architect: (Ge)bouwen met geschiedenis, met Sjoerd Soeters en Michelle Provoost

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Binnen de architectuur is een grote verandering gaande, een stille weliswaar, maar wel eentje met een gigantisch impact. In plaats van dat architecten zich vooral bezighouden met nieuwbouw, werken ze steeds vaker aan renovaties, herbestemmingen en verbouwingen. Maar hoe bouw je voort op het bestaande? Hoe ga je om met de geschiedenis van de plek? Waar ken je waarde aan toe? En hoe neem je die nu mee in een nieuw verhaal?

In de podcastreeks rondom ‘(Ge)bouwen met geschiedenis’ gaan hoofdredacteur Merel Pit van De Architect en ik in drie afleveringen op zoek naar antwoorden.

In deze derde en laatste aflevering praten we met de architecten Sjoerd Sjoeters, oprichter van het bureau PPHP (Pleasant Places Happy People) en architectuurhistoricus Michelle Provoost, mede-oprichter van bureau Crimson.

Er is zoveel bedacht in de geschiedenis, het zou dom zijn deze niet te gebruiken”, zegt hij.

“Ik ben voorstander van een geheel sloopverbod,” zegt zij.

Op die site van De Architect zijn interviews met Sjoerd Soeters en Michelle Provoost te lezen (registratie noodzakelijk)

(Foto Amy van Leiden)