Skip to main content
Charlotte Griffioen van MVSA

Podcast De Architect over retail, met Charlotte Griffioen en Jan Geysen

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Winkelen doen we tegenwoordig vooral online en in unieke brandstores. Leeglopende winkelcentra worden daarom getransformeerd tot woongebieden. Tegelijkertijd verrommelt ons landschap door al die anonieme distrihallen langs de snelweg en staan de steden vol met bestelbusjes en elektrische bestelfietsen. In deze driedelige podcastreeks gaan hoofdredacteur van de Architect Merel Pit en ik op zoek naar inspirerende inzichten over het veranderende winkellandschap.

In deze eerste aflevering spreken we met Charlotte Griffioen van MVSA en Jan Geysen, oprichter en hoofdontwerper van PUUR interieurarchitecten. Voor de Mall of the Netherlands transformeerde MVSA een winkelcentrum van 70.000 vierkante meter naar Nederlands grootste mall van 200.000 vierkante meter. Daardoor kregen ze ook de opdracht om nieuw leven te blazen in winkelcentrum de Amsterdamse Poort in Zuidoost.

Lees hier (gratis, maar registratie verplicht) interviews met hen beiden: Charlotte Griffioen en Jan Geysen