Skip to main content

Zoet&Zout: Water en de Nederlanders

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , , , .

‘Zoet&Zout: Water en de Nederlanders’ vertelt het verhaal van de nieuwe verhouding tussen de Lage Landen en dat element dat zo bepalend is voor onze landschap én identiteit: het water. Na eeuwen van heerschappij over het water, waarin we dachten alles naar onze hand te kunnen zetten, proberen we nu mee te bewegen met de natuur. Het water is niet de vijand, maar een frenemy – willen we althans in deze delta kunnen blijven wonen.

Zoet&Zout is een tweedelig project: het boek, dat de extreme makeover van steden en landschap beschrijft, en de tentoonstelling in de Kunsthal, waarvoor Maartje van den Heuvel 125 kunstwerken bij elkaar brengt die onze relatie tot het water verbeelden.

Het eerste exemplaar van het boek is uitgereikt aan (toen nog) kroonprins Willem-Alexander, die ook de tentoonstelling opende.

Lees hier de hoofdstukken ‘Natte Stad’ en het slothoofdstuk, ‘Water en de Nederlanders’ uit het boek: Tracy Metz – Zoet&Zout – 2012. U kunt hier een exemplaar bestellen.

(Omslagfoto Han Singels, grafische vormgeving Opera/Marty Schoutsen)

Hier is de Engelse editie van het boek in pdf: