Skip to main content

Stadsleven x What Design Can Do: Clean energy for five world cities

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

 

Stadsleven en internationaal platform What Design Can Do hebben de handen ineengeslagen en op 6 maart 2019 een live talkshow samengesteld over nieuwe ideeën voor schone energie in 5 wereldsteden op 5 continenten. WDCD had in samenwerking met de IKEA Foundation de Clean Energy Challenge uitgeschreven, waar meer dan 450 inzendingen op kwamen.

De internationale jury was op de talkshow aanwezig om de winnaars bekend te maken. De avond begon met lezingen van klimaathoogleraar aan de TU Delft Andy van den Dobbelsteen en wethouder duurzaamheid van Amsterdam Marieke van Doorninck. Hier vindt je de video van de talkshow en een fotoimpressie door Gerrit Serne.

Richard van der Laken (WCDC) en Liz McKeon (IKEA Foundation)
Andy van den Dobbelsteen (TU Delft)
Wethouder Marieke van Doorninck
Dagan Cohen
Juryleden Francoise Lavertu (Mexico City) en Edward Mungai (Nairobi)
Jurylid Ayush Chauhan (Delhi)
Een aantal winnaars van de Clean Energy Challenge