Skip to main content

Diana Scherers kunstwerken van levend textiel

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Kunstenares Diana Scherer werkt met de wortels van planten, van tarwe tot margrieten. Als een ware flora-dompteur laat ze de wortels groeien in patronen die zij heeft bepaald. Haar ‘doeken’ zijn van een onvermoede schoonheid die symbool staan voor enerzijds de strijd tussen mens en natuur, anderzijds het samensmelten ervan. Zij heeft nu een tentoonstelling in de expositieruimte van Hotel Droog.

Zo kwetsbaar als de wortelweefsels van Scherer zijn, zo vlijmscherp verbeelden ze onze dubbelzinnige houding ten opzichte van de natuur. We zeggen die te koesteren, maar tegelijkertijd manipuleren we haar dat het een aard heeft. 

Lees hier mijn recensie voor NRC Handelsblad: Wandkleden van wortels tonen onvermoede schoonheid

En hier is de pdf: NRC Diana Scherer vrijdag 7 feb 2020