Skip to main content

Verscheurde foto’s maken nieuwe herinneringen

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Bij de Amsterdamse galerie van Caroline O’Breen is t/m 15 augustus werk te zien dat Margaret Lansink in Japan maakte. Lees hier mijn recensie voor NRC of ¬†download de pdf: NRC Margaret Lansink 14 juli 2020De eerste serie zwart-wit foto’s gaat over het gemis van haar dochter, met wie ze gebrouilleerd was; de tweede serie, prachtig afgedrukt met diepte en zeggingskracht, bestaat uit verscheurde beelden die ze met goud weer aan elkaar maakte tot nieuwe beelden en herinneringen. Het goud, een metafoor voor het herstel van de relatie, is een traditionele Japanse techniek, ‘kintsugi’ geheten, die tot doel heeft dat de reparaties net zo mooi en waardevol zijn als het origineel.