Skip to main content
Ecologist Suzanne Simard photographed in Stanley Park in Vancouver, British Columbia. Two decades ago, while researching her doctoral thesis, Simard discovered that trees communicate to each other.

Suzanne Simard: ‘Als we de bomen verliezen, verliezen we onszelf’

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

Het bos zit de Canadese Suzanne Simard in het bloed. Simard, professor forest ecology aan de universiteit van British Columbia, is de bedenker van het begrip World Wood Web. Haar onderzoek heeft aangetoond dat bomen via ondergrondse netwerken van schimmels met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren. Ik heb haar voor NRC geïnterviewd naar aanleiding van haar boek Finding the Mother Tree. Haar familie zat sinds begin vorige eeuw in de kleinschalige bosbouw, nu verzet Simard zich tegen de geïndustrialiseerde kappen van grote percelen bos tegelijk. Lees het interview met haar hier. Of download de pdf:

(foto Diana Markosian)