Skip to main content

PodCAST Bouwstof: Sander van Bussel en de stad als podium

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

“Cultuur is van iedereen, net als seks.” Dat vindt Sander van Bussel van de Tilburg Cowboys en het festival Kaapstad. Ik sprak hem voor de podcast van CAST, Centrum Architectuur en Stedenbouw Tilburg. Hij heeft gelijk!

Zijn optredens op straat, in de openbare ruimte, noemt hij liever geen kunst – dat legt er te veel druk op, van Kunst moet je namelijk iets vinden. Sander wil liever dat mensen zijn werk gewoon ondergaan. De stad is zijn podium, en zijn absurdistische kunst – eh, zijn optredens – zijn een manier om mensen nader tot elkaar te brengen. (Klinkt beetje klef, maar is het niet). Als het in Tilburg kan, kan het overal! Luister mee:

https://omroeptilburg.castos.com/player/907650