Tracy Metz is journalist, auteur en moderator. Ze schrijft voor NRC Handelsblad en Architectural Record en leidt de live talkshow Stadsleven over urban issues. Daarnaast is ze directeur van het John Adams Institute, het onafhankelijke centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland. Haar bijdrage aan het publieke debat over stad en landschap werd in 2016 onderscheiden met de Grote Maaskantprijs.
Daniel Libeskinds Tuin der Aardse Zorgen voor Paleis Het Loo

Daniel Libeskinds Tuin der Aardse Zorgen voor Paleis Het Loo

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor de zeventiende-eeuwse tuinen van Paleis Het Loo heeft kunstenaar-architect Daniel Libeskind vier sculpturen gemaakt die de gevaren van klimaatverandering verbeelden.  ,,In die tijd zag men pas schoonheid in de natuur als die onderworpen was aan de mens. Maar dat is te ver gegaan.” De beelden blijven drie jaar staan, terwijl het paleis een ingrijpende verbouwing ondergaat. Ondertussen gaat de worsteling door rond zijn Namenmonument voor Amsterdam. ,,Architectuur is altijd politiek, het is een vorm van publieke dienstverlening.”

Read the article…

STADSLEVEN BLOG

  • De stad van 1888 is een digitale creatie

    door Tracy Metz Voor de film ‘Publieke Werken’, de verfilming van het bekroonde boek van Thomas Rosenboom, is het Amsterdam van 1888 geprojecteerd op het canvas van het Amsterdam van nu. Met zowel analoge als digitale middelen is het verleden... Het bericht De stad van 1888 is een digitale creatie verscheen eerst op Stadsleven - live talkshow en webmagazine over leven in steden.

  • Storytelling by sketching: from food to political protest in Hong Kong

    by Ben Luk I am an urban sketcher based in Hong Kong. I am a structural engineer by profession, specialising in building conservation and revitalisation. I lived and worked in London for more than 10 years, eventually moving back to... Het bericht Storytelling by sketching: from food to political protest in Hong Kong verscheen eerst op Stadsleven - live talkshow en webmagazine over leven in steden.