Skip to main content

Alles welft en kronkelt aan Casa Orgánica in Mexico-Stad

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , .

      

De Casa Orgánica van de Mexicaanse architect Javier Senosiain is als een grot ingebouwd in de zelf aangelegde grazige heuvels op een verborgen plek hoog boven Mexico-Stad. In de jaren tachtig bouwde hij dit huis waarin hij zijn fantasie volledige de vrije loop heeft gegeven. Alles aan de Casa Orgánica welft en krult en kronkelt.

Via gangen als slokdarmen en trappen als slakkenhuizen bereik je de woonkamer, de keuken en de slaapkamers waarin geen rechte hoek te bekennen is. Het grote rond bed loopt met met de welving van de muur, het enige wat boven de grasheuvels uitsteekt is de haaivormige studio. Het huis is nu aangesloten bij het Iconic Houses Netwerk, van bijzondere twintigste-eeuwse woonhuizen.

Lees hier mijn artikel voor NRC Handelsblad: Kronkelende gangen in Teletubbielandschap

En hier is de pdf: file:///C:/Users/Tracy%20Metz/Downloads/nrc-handelsblad-20190525-4149102%20(1).pdf