Skip to main content
Family Business

Mitch Epstein: ‘Ik pretendeer niet objectief te zijn’

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , .

De Amerikaanse fotograaf Mitch Epstein (1952) denkt groot. Hij kiest diepe, brede onderwerpen waar hij veeljarig aan werkt, met veel research en lange reizen. Het energielandschap van Amerika bijvoorbeeld, over hoe energie gewonnen wordt en de impact ervan op het landschap en de mensen die er wonen. Maar ook zijn vader was onderwerp van een omvangrijk multimedia project over hij de man, zijn bedrijf en hun stadje. Het is een intens persoonlijk drama en tevens het verhaal van een tijdperk.

Ik sprak met Mitch Epstein naar aanleiding van het overzicht van zijn werk dat nu te zien is in Museum Helmond.

Zijn nieuwste boek Sunshine Hotel, dat onlangs bij Steidl Books verscheen, brengt 175 van zijn foto’s bij elkaar die hij tussen 1969 en 2018 maakte. Daarvan is ruim de helft nooit eerder gepubliceerd. 

The City
Property Rights
Rocks and Clouds
Energy Landscape
Family Business

Lees hier mijn interview met hem: ‘Mijn foto’s ontleen ik aan de echte wereld, maar documentair zijn ze niet’

En hier is de pdf: file:///C:/Users/Tracy%20Metz/Downloads/nrc-handelsblad-20191107-4189985.pdf