Skip to main content

Zwevende trap naar de vrijheid op nieuw museum in Rotterdam

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

De nieuwe superster in de architectuur, Ma Yansong uit China, heeft een uitkijkplatform ontworpen voor het nieuwe Landverhuizersmuseum dat in 2023 open moet gaan in de oude loods Fenix II op Katendrecht in Rotterdam. De zwevende trap naar het 24 meter hoge platform beschouwt hij als een metafoor voor de eeuwige bewegende stromen van de immigratie, het thema van het museum dat een initiatief is van de Stichting Droom en Daad.

Rotterdam krijgt hiermee het eerste cultuurgebouw in Europa van Ma Yansong, die net opdracht heeft gekregen voor het hoofdkantoor van Netflix in Los Angeles. Ik interviewde hem voor NRC Handelsblad. Ma: ,,Ik vind mijn werk niet futuristisch, maar juist traditioneel.”

Lees hier mijn interview met Ma voor NRC: ‘Het moet lijken alsof het zweeft’

En hier is de pdf: NRC Ma Yansong Landverhuizersmuseum 1 feb 2020