Een familie van bijzondere architectenhuizen

Een familie van bijzondere architectenhuizen

Het Iconic Houses Network brengt architectenwoningen uit vele landen samen. Sinds kort besteedt het netwerk ook aandacht aan ‘Icons at Risk’, iconische gebouwen die door sloop of verval worden bedreigd, zoals het excentrieke Casa Sperimentale bij Rome (foto). Voor NRC schreef ik dit interview met oprichter Natascha Drabbe.

“Het netwerk is intussen gegroeid tot 150 huizen ‘van betekenis’ in 24 landen, van Nederland tot Argentinië en van Australië tot Estland.” 

In mei 2019 bezocht ik een huis uit het Iconic Houses Network in Mexico, Casa Orgánica van architect Javier Senosian. Ik schreef een korte reportage voor NRC over dit wonderlijke kleurrijke huis in een zelfaangelegd kronkellandschap dat me aan de wereld van de Teletubbies deed denken. Hier nog wat foto’s: