Skip to main content

Het recht van de snelste: van wie is de straat?

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

De auto heeft het voor het zeggen op straat, snelheid gaat voor veiligheid. Dat is een keuze, ging Thalia Verkade van De Correspondent beseffen toen ze zich in het verkeer ging verdiepen voor het boek ‘Het Recht van de snelste’, in samenwerking met UvA-hoogleraar Marco te Brömmelstroet (aka de ‘fietsprofessor’). Het verkeer is meer dan een optelsom van technische, logistieke maatregelen, het is een de uitkomst van onze morele, maatschappelijke keuzes. Dat was een nieuw inzicht voor haar, het verkeer is immers zo vanzelfsprekend – met alle doden, vervuiling en ruimtebeslag vandien. “Het verbaasde me dat ik me die vragen nooit eerder had gesteld.” Lees hier mijn interview met hen voor NRC of download de pdf’s:

NRC Leven cover Het Recht van de snelste

NRC Leven Het Recht van de Snelste