Skip to main content
Dubai

Marjan van Aubel, zonnekoningin

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .
Power Plant in de woestijn

Ontwerper Marjan van Aubel is gefascineerd door de kracht van de zon, ze noemt zich dan ook ‘solar designer’. Ik interviewde haar daarover voor NRC Handelsblad. Met haar werk maakt ze iets ongrijpbaars als zonne-energie tastbaar, ze geeft het letterlijk vorm  en voegt er daarmee gevoel aan toe.

Haar nieuwste project, dat door corona is uitgesteld tot volgend jaar, is het dak van Nederlandse paviljoen voor de Wereldtentoonstelling in Dubai. Maar ze maakt ook voorwerpen met zonnekracht voor ons dagelijks leven, zoals lampen en tafels. „De zon levert in één uur genoeg energie om de hele aarde voor een jaar van energie te voorzien. Wij moeten dat alleen leren aanwenden. Dan is er voor iedereen genoeg.”

Lees hier mijn INTERVIEW met haar of download de pdf.