Skip to main content

Groene daken in een mogelijke stedelijke toekomst

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Voor de Amsterdam bijlage van NRC schreef ik over de groene daken die de stad al heeft en krijgt – maar natuurlijk zijn er ook plannen die het niet gehaald hebben. Deze twee wilde ik graag nog vertellen, niet in de laatste plaats omdat ze zo logisch lijken.

Renault garage bij het Amstelstation met groen dak

Arjan van Ruyven van MMX Architecten heeft samen met stichting Rooftop Revolution voorstellen gedaan voor groene daken op de oude Renaultgarage bij het Amstelstation en boven op de Europarking (bijgenaamd de Wokkel, of het Guggenheim) bij het hoofdbureau van politie in de binnenstad.

Op het Renaultgebouw zijn er nu 115 parkeerplekken, dat zouden er in zijn plan 65 worden + horeca + 3.000 vierkante meter daktuin. Eigenaar Cor van Zadelhoff voelde er niet veel voor, zegt Van Ruyven – maar wie weet, nu de herinrichting van de Wibautstraat zijn vruchten afwerpt en de Knowledge Mile vorm krijgt.