Skip to main content

‘Nowhere’ van Frank van der Salm: Technische perfectie om je in te verliezen

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , , .

Na 25 jaar fotograferen heeft Frank van der Salm geen retrospectief gemaakt, maar een expositie in het Nederlands Foto Museum, in samenwerking met Bas Vroege van Paradox, die vooruit kijkt. Zijn thema: de metropool. Want over de hele wereld is stedenbouw de expressie van onze tijd, vindt hij. ‘Nowhere’ – te lezen zowel als nowhere, nergens, als ‘Now here’, juist het hyperlokale – bestaat uit drie radicaal verschillende onderdelen. Een door kunstmatige intelligentie samengesteld videowall, een driemaal wisselende selectie foto’s én de monumentale publicatie ontworpen door Irma Boom.

Download mijn recensie als pdf:

of lees die hier: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/22/technische-perfectie-om-je-in-te-verliezen-a4051981