Skip to main content
Nederland, Noord-Holland, Hollands Kroon; 07-05-2021; zicht op het IJsselmeer en de Afsluitdijk en de Waddenzee (links). Gezien vanuit Noord-Holland richting Friesland ter hoogte van De Vlieter. View of the IJsselmeer and the Afsluitdijk and the Waddenzee (left). Seen from North Holland towards Friesland near De Vlieter. luchtfoto (toeslag op standaard tarieven); aerial photo (additional fee required) copyright © 2021 foto/photo Siebe Swart

Bijhouwer-lezing 2021: Waar staat het vak van de landschapsarchitect?

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , , , .

De Stichting NHBos – genoemd naar mw. N.H. Bos, medewerker van de beroemde hoogleraar landschapsarchitectuur in Wageningen, J. Bijhouwer – kent eens in de drie jaar de Bijhouwerprijs toe aan een Nederlandse landschapsarchitect wegens bijzondere verdiensten. De prijs van 2020 is voor Yttje Feddes, oud-rijksbouwadviseur voor het landschap. Bij de uitreiking – die vanwege corona in 2021 – nodigde het bestuur mij uit om de bijbehorende Bijhouwer-lezing te geven. Lees hier mijn lezing, met beelden van Siebe Swart. Waar staat het vak van de landschapsarchitect in dit tijdperk van ongekende uitdagingen?