Skip to main content

Podcast De Architect over bio-based bouwen: Do Janne Vermeulen en Daan Bruggink

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

In deze eerste aflevering van een nieuwe serie podcasts voor De Architect praten hoofdredacteur Merel Pit en ik door over biobased bouwen. Welke ‘hergroeibare’ materialen liggen er al in de schappen voor architecten? Wie ontwikkelt deze kalkhennep, bamboe en hout? En wat voor obstakels zijn er nog richting een biobased toekomst? Onze gasten in deze aflevering zijn Do Janne Vermeulen van Team V, die net het hoge woongebouw Haut heeft opgeleverd, en Daan Bruggink van ORGA, pionier van bio-based materialen in de architectuur. In Almere ontwierp hij een grotendeels houten basisschool, De Verwondering, waar kinderen door architectuur leren over ecologie.

Lees hier het interview van Janek Bosman met Do Janne Vermeulen voor De Architect: “Mijn ambitie is om te bouwen voor de hele lange termijn. Gebouwen die zó geliefd zijn, dat ze hergebruikt worden.” https://www.dearchitect.nl/271461/podcast-met-do-janne-vermeulen-die-het-liefst-kathedralen-bouwt

Janek sprak ook met Daan Bruggink over zijn pragmatische uitgangspunt: ‘Natuurlijk waar het kan, technisch waar het moet’. https://www.dearchitect.nl/271540/podcast-met-pionier-daan-bruggink-die-architectuur-en-biologie-combineert