Skip to main content

Podcast De Architect: zorgzame gebouwen, met Dorte Kristensen en Evelien van Veen

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

In de nieuwe reeks podcasts van De Architect spreken hoofdredacteur Merel Pit en ik met architecten en ontwerpers die zich bezig houden met zorgzame gebouwen en interieurs. De vergrijzing gaat hard, dus ook de behoefte aan betere oplossingen voor woningen en gezondheidszorg.

In de eerste aflevering zijn Dorte Kristensen en Evelien van Veen te gast. Dorte, sinds 1989 werkzaam bij Atelier PRO, is overtuigd dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen. “Er is niet genoeg mankracht en geld om alle ouderen van zorg te voorzien in een vergrijzende samenleving.”

Evelien is sinds kort partner bij Woonwerk Architecten, maar daarvoor was ze 34 jaar eigenaar en directeur van haar eigen bureaus. Ze richt zich op woningbouw, met name voor ouderen. “Eigen regie is een goede zaak, maar de overheid doet te weinig voor nieuwe oplossingen.”

Links Evelien van Veen, rechts Dorte Kristensen (Foto David Meulenbeld)