Tackle floods? Singapore update on water

Tackle floods? Singapore update on water

The Straits Times van Singapore schreef een artikel genaamd ‘Tackle floods? Create more space for water’ over mijn lezing. Deze gaf ik op 18 februari getiteld ‘Water – Holland’s ‘Frenemy’ voor het Centre for Liveable Cities in Singapore. 

Nederland staat bekend om zijn beheersing van het water. Maar nu het klimaat verandert, verandert ook de Nederlandse benadering van het water management. In steden wordt meer ruimte voor water gemaakt, het landschap wordt opnieuw ontworpen om het water binnen te laten en soms worden zelfs dijken verlaagd. Het water is van enemy nu friend geworden – of beter gezegd, frenemy.

The Straits Times van Singapore schreef:

“It was generally agreed that in order to realise these visions of making a city more resilient to floods, a change of mindset is needed.”

“Ms Metz noted the challenge of garnering public support for designing parts of a city to flood on purpose. “We’re not used to places changing character.”

“Children are by far the best investment in outreach that we could possibly do,” she said.”

Lees het volledige artikel hier