Skip to main content
(Foto: Stad van Makers Tilburg)

PodCAST Bouwstof: Gekleurde muren in Tilburg

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , .

(Foto: Stad van Makers Tilburg)

Voor de podcast Bouwstof voor Centrum Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) sprak ik met kunstenaars Collin van der Sluijs en Erik Veldmeijer over de waarde van muurschilderingen in de wijk. Van der Sluijs, zelf Maastrichtenaar, maakte in 2020 de muurschildering ‘Distels’ in de Tjeuke Timmermansstraat. “Het is een verrijking van Tilburg!”, riep een enthousiaste buurtbewoner in het voorbijgaan toen we daar stonden. Mede hierdoor geïnspireerd heeft de raad van Tilburg €60.000 vrijgemaakt om in 2021 een hele reeks muurschilderingen aan de stad toe te voegen. “Het is kunst in de openbare ruimte. Je hoeft er niet voor te betalen, het is toegankelijk voor iedereen”, zegt Erik Veldmeijer, die het project coördineert. “Muurschilderingen brengen vaak emoties met zich mee en dat is precies wat je wil bereiken. Emotie is goed.”

https://open.spotify.com/episode/7vvqBQKbtaiqvfGQ4WLVfz?si=BuaWytpRR-6n5lKIsDXzXA
Collin van der Sluiijs (links, wil niet herkenbaar in beeld) en rechts Erik Veldmeijer voor de muurschildering ‘Distels’ in Tilburg