Skip to main content

Podcast Nattigheid #3: Let It Rain

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Ondergelopen kelders, dikke plassen op straat. Het regent steeds vaker en harder. Waar láten we al dat regenwater? Voor deze aflevering van mijn podcast Nattigheid ga ik op regenreis door Nederland. Langs Deventer, waar de Regenwaterambassadeurs hun buren helpen het naar de tuin te leiden in plaats van naar het riool. De Tilburgse Lucy Bathgate heeft bedacht hoe ze het water juist in de stad terug kunt brengen: zij is één van acht burgers die samen het Spoorpark tot stand hebben gebracht. En in het ‘regelluwe openluchtlaboratorium’ Green Village aan de TU Delft proberen startende bedrijven hun lumineuze ideeën uit voor het voorkomen van wateroverlast en het hergebruiken van regenwater. “Alle kleine beetjes doen er wel degelijk toe in deze klimaatcrisis.”

Kijk ook op www.nattigheid.nl in Lezen&Kijken voor mooie achtergrond over deze aflevering, bijvoorbeeld het volledige gesprek met Lucy over het Spoorpark.