Skip to main content

Podcast De Architect: Viviane Regout en Richelle de Jong over bio-based bouwen

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

In de tweede aflevering van de reeks podcasts over bio-based bouwen praten hoofdredacteur Merel Pit van De Architect en ik met Viviane Regout, CEO van startup Lister Buildings, en met Richelle de Jong van DP6. Zij is het ontwerpbrein achter The Natural Pavilion op de Floriade.

Slogan van Lister is ‘We grow homes to rebuild our planet’. Regout wil dan ook houtbouw promoten, maar comfort staat wel voorop: “We moeten niet uit het oog verliezen dat het uiteindelijk draait om comfortabele huizen, niet alleen om slimme bouwsystemen.” In het paviljoen van DP6 op de Floriade zijn nog ongebruikelijker materialen gebruikt, zoals boomschors, riet en paprikastengels.

Lees hier (na registratie) het interview van Janek Bosman met Regout: https://www.dearchitect.nl/271681/viviane-regout-een-slim-bouwsysteem-moet-vooral-comfortabel-zijn