Skip to main content

Podcast De Architect: bio-based bouwen volgens Joost Roefs en Pablo van der Lugt

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

Hoe bouw je bio-based? In deze aflevering van de podcast van De Architect praten hoofdredacteur merel Pit en ik met architect Joost Roefs van het bureau De Twee Snoeken en hout- en bamboe-goeroe Pablo van der Lugt.

Voor het gemeentehuis van Voorst in Twello hebben De Twee Snoeken een gevel van kalkhennep gerealiseerd. Hoe ging dat in z’n werk? En kan die bouwtechniek overal worden toegepast? “In het centrum van Amsterdam zou ik niet zo gauw zoiets maken.” Pablo van der Lugt ontkracht de mythe dat er niet genoeg bos zou zijn. “Houtbouw is een manier om klimaatpositief, gezond en circulair te bouwen, niet een doel op zichzelf. We hebben ook zeker andere materialen nodig.”

Lees hier (na registratie) het interview van Janek Bosman met Joost Roefs: https://www.dearchitect.nl/271844/joost-roefs-in-amsterdamcentrum-zou-ik-een-kalkhennepgevel-niet-zo-snel-toepassen

Hij sprak ook met Pablo van der Lugt: https://www.dearchitect.nl/271871/pablo-van-der-lugt-het-is-een-mythe-dat-er-niet-genoeg-bos-is