Skip to main content

Podcast De Architect: (Ge)bouwen met geschiedenis, met Kaan en WinHov

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

Binnen de architectuur is een grote verandering gaande, een stille weliswaar, maar wel eentje met een gigantisch impact. In plaats van dat architecten zich vooral bezighouden met nieuwbouw, werken ze steeds vaker aan renovaties, herbestemmingen en verbouwingen. Maar hoe bouw je voort op het bestaande? Hoe ga je om met de geschiedenis van de plek? Waar ken je waarde aan toe? En hoe neem je die nu mee in een nieuw verhaal?

In de podcastreeks rondom ‘(Ge)bouwen met geschiedenis’ gaan hoofdredacteur Merel Pit van De Architect en ik in drie afleveringen op zoek naar antwoorden.

In deze eerste aflevering praten we met Jan Peter Wingender van WinHov en met  Dikkie Scipio van KAAN Architecten B.V. ‘Ieder gebouw wordt op een andere manier gerenoveerd en/of verbouwd, maar toch zijn de stappen altijd hetzelfde,’ zegt Dikkie Scipio. ‘De belangrijkste stap is dat het gebouw goed wordt gelezen. Het gebouw moet tijdsbestendig zijn en er moet iets zijn waarom mensen ervan zijn gaan houden.’

(Foto Amy van Leiden)