Skip to main content

Nederland maakt indruk met paviljoen op Wereldexpo in Dubai

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , .

Nederland heeft internationaal indruk gemaakt met zijn paviljoen voor de Wereldexpo in Dubai, de eerste Wereldtentoonstelling ooit in het Midden-Oosten. Het tamelijk nors ogende gebouw van enorme roestige damwanden blijkt een voorbeeld van duurzaamheid en circulariteit waar anderen op de Wereldexpo vooral lippendienst aan bewijzen. Binnen wordt uit lucht water gemaakt dankzij energie uit innovatieve zonnepanelen, waarmee de ruim 9.000 eetbare planten worden besproeid. “Het gebouw ís de boodschap”, zegt architect Michiel Raaphorst van V8. En na je bezoek kun je een kroket halen, of een stroopwafel.

Lees mijn verhaal voor De Architect:

https://www.dearchitect.nl/architectuur/artikel/2021/11/nederlands-paviljoen-in-dubai-hoop-op-groen-en-blauw-in-de-woestijn-101268458?_login=1