Skip to main content

Aan tafel met Francine Houben bij Kunstlinie in Almere

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , , , , .

Architect Francine Houben, oprichter van Mecanoo, is jarenlang stadsbouwmeester van Almere geweest, en nog steeds is het nieuwe land – Almere én Lelystad – haar dierbaar. Wat is het belangrijkste toekomstplan voor Almere nu? Een visie op de 42 kilometer lange kustlijn, is haar overtuiging – een visie waarvoor zij toen al de basis heeft gelegd.

Het Almeerse kunstcentrum Kunstlinie organiseerde op 7 april 2022 een avond met haar in drie rondes, die ik mocht voorzitten. In iedere ronde schoven er andere sprekers aan, onder wie Elma van Boxel van ZUS, landschapsarchitect en supervisor van de Floriade Niek Roozen, stedebouwkundige Ivonne de Nood en journalist Floor Milikowski. Ook oud-wethouder Adri Duivesteijn van Almere was in de zaal en sprak over zijn ervaring in Almere. Hieronder vind je de link naar de livestream van de avond, en de link naar de korte film die Marit Geluk maakte van onze ‘roadtrip’ vooraf met Francine door Almere – het was voor haar een feest van herkenning.

Livestream:

Aan Tafel met Francine Houben on Vimeo

Roadtrip:

Almere revisited, roadtrip Francine Houben on Vimeo