Skip to main content

Sluishuis van BIG en Barcode: mooi, zorgvuldig, knap – en dwingend

Geschreven door Tracy Metz op . Gepost in , , , .

Op een kunstmatig eiland op de kop van de Amsterdamse woonwijk IJburg is het Sluishuis verrezen: een markant gebouw ontworpen door Bjarke Ingels Group met Barcode uit Rotterdam. Ik schreef er een recensie van voor De Architect. Het is heel knap, gedurfd en prettiger aan de binnenkant dan ik me van de nogal massieve buitenkant had voorgesteld. En natuurlijk is het enorm instagrammable. Maar een sculptuur is niet noodzakelijk een comfortabel woongebouw – er woedt hier een strijd tussen het esthetische en het functionele.

Lees hier mijn stuk: https://www.dearchitect.nl/273101/het-sluishuis-mooi-zorgvuldig-knap-en-behoorlijk-dwingend en bekijk hieronder een aantal beelden: